Curriculum vitae

De volgende tekst kan worden overgenomen in programmaboekjes.

Fotomateriaal in afdrukkwaliteit vindt u hier.

Govert Valkenburg (tenor) studeerde vanaf 2001 tot 2007 Klassiek Solozang bij Annette Kleine en Marien van Nieukerken aan het Conservatorium Enschede. Daarnaast had hij les van gastdocenten onder wie Pierre Mak, David Wilson-Johnson, Breda Zakotnik en Bernard Loonen. Na zijn studie had hij nog geruime tijd les van Felix Schoonenboom.

Govert is regelmatig te horen, met name als solist in barokwerken. Zo vertolkte hij diverse evangelistenrollen: onder andere de Johannes Passion, de Markus Passion en de Matthäus Passion van Bach, de Johannes Passion van Homilius, de Matthäus Passion en de Johannes Passion van Schütz, en de Mattäus Passion van Kühnhausen. Verder zingt hij regelmatig ariarollen. Dat deed hij onder andere in Bachs Johannes Passion, Matthäus Passion en Telemanns Lukas Passion. Govert werkt regelmatig op diverse plaatsen in het land mee als solist aan Bach-cantates. Van Monteverdi staan onder andere de Mariavespers op het programma. Buiten het barokrepertoire staan onder andere werken als Lobgesang van Mendelssohn, het Stabat Mater en diverse andere werken van Haydn, en het Requiem en diverse andere missen van Mozart op het programma. Govert zingt ook vaak mee in het koor Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders (Maastricht), en het barokensemble Collegium AD MOSAM onder leiding van Huub Ehlen (Sittard).

Govert studeerde eerder af in zowel de Elektrotechniek als de Wijsbegeerte en promoveerde als techniekfilosoof aan de Universiteit Twente. Hij werkt sindsdien als onderzoeker in de sociale en cultuurwetenschappen, onder andere aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht, en momenteel aan de Universiteit Maastricht.

Bijgewerkt januari 2016.